Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

PortalPortal  AnasayfaAnasayfa  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Küreselleşen Dünya

YazarMesaj
MuHaMMeD
1. Ferik
MuHaMMeD

Cinsiyet Cinsiyet : Erkek
Burç Burç : Balık
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 10
Doğum tarihi Doğum tarihi : 21/02/96
Kayıt tarihi Kayıt tarihi : 12/10/10
Yaş Yaş : 28
Nerden Nerden : istanbul
Meslek Meslek : öğrenci/futbol
Ruh Hali Ruh Hali : Çok Yorgun

Küreselleşen Dünya Empty
MesajKonu: Küreselleşen Dünya   Küreselleşen Dünya Icon_minitimeSalı Ekim 19, 2010 12:20 am

Künye Bilgileri

İsim: Türkiye ve Küreselleşen Dünya Üzerine Notlar
Yazar: Doç. Dr. Murat Yülek
ISBN: 978-975-7386-40-7
Yayınevi: Bilgesel Yayıncılık

Arka Kapak Yazısı

Yülek'in yazıları son dönem gazeteciliğinin varmak istediği 'algılamayı kolaylaştırmak' özelliğini taşıyor. Yülek, kitapta yer alan makalelerinde göreceğiniz gibi bir yandan dünya ekonomisi ve finans konularına makro yaklaşımlar, değerlendirmeler yaparken diğer yandan işletmeler bazında mikro yaklaşımlarda net görüşler ortaya koyabiliyor. İşte bu nedenle ben, Murat Yülek'in yazılarını 'algılamayı kolaylaştıran' yazılar grubuna, Murat Yülek'i de algılamayı kolaylaştıran yazarlar arasına alıyorum.
Osman Arolat
Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni

Güncelden orta ve uzun vadeli vizyona, yerelden küresele, kişiselden toplumsala, bireysel düşünceden ortak akla, aksiyondan misyona, tenkitten çözüme, İbni Haldun'dan Paul Kennedy'e ya da Martin Wolf ve Nouriel Roubini'ye ulaşmanın ne kadar zor olduğunu bilenler için Doç. Dr. Murat Yülek'in dört yılda Dünya Gazetesi'ndeki köşe yazılarından hareketle ortaya çıkardığı bu derleme, okuyanlar için geriye değil ileriye dönük mesajlarla dolu.

İktisat tarihçilerinin içinden geçtiğimiz bu zor dönemi ileride nasıl değerlendireceklerini bilmiyoruz. Ancak genç bir iktisatçının, okuyucuyu içine çeken, zaman zaman sorgu-lamaya açık, bu çok yönlü ama bütünselliğini ustaca koruyan bakış açısını bizlerle paylaşması zamanlama açısından gerçekten çok isabetli.
Yavuz Canevi
Türkiye Ekonomi Bankası Yönetim Kurulu Başkanı
Forum İstanbul - 2023 Yürütme Kurulu Başkanı

2007'de ABD ipotekli konut kredileri piyasasında başlayıp, global finans piyasalarını ve nihayet reel sektörü etkisi altına alan krizin dünyadaki pek çok düşünürü yeni bir paradigma arayışına yönelttiği şu günlerde Murat Yülek'in yazılarında yalnızca bu güncel arayış için yeni açılımlar değil, aynı zamanda uzunca bir süredir küresel düzeyde pek çok platformda konuşulmakta olan, bazılarına göre 'çok kutuplu yeni dünya düzeni', bazılarına göre ise 'global güç dengelerinde bir eksen kayması'na' ilişkin önemli ipuçları bulunuyor. Bu çalışma, bütün bu gelişmeler içinde 'Türkiye ne yapmaktadır'ı' irdelerken, 'Türkiye ne yapmalıdır?' sorusuna da yanıt arıyor.
Dr. A. Yavuz Ege
Dış Ticaret Eski Müsteşarı • İş Bankası Eski Yönetim Kurulu Üyesi

Bir ülkede ekonomik yapı ile kalkınma arasında nasıl bir ilişki vardır? Bu soru iktisadın ana gündemini oluşturagelmiştir. Murat Yülek'in kitabı iktisat konularına meraklı olan öğrenci, aydın ve işadamlarımız için Türkiye örneğini merkeze alarak bu sorunun cevabını irdeliyor.
IMF gibi uluslararası kurumlarda elde ettiği deneyimlerinden de yararlanan Yülek, iktisattaki tek boyutlu model, tek değişkenli denklem basitliğinden sıkılanlar için keyifli bir çalışma yapmış.
Doç. Dr. İbrahim Öztürk
Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi • Zaman Gazetesi Yazarı

İstanbul ve Brüksel'de okul arkadaşlığı yaptığım değerli dostum Murat Yülek, bu eserinde Türkiye'de sağlıklı ve sağlam bir ekonomik hayatımızın olabilmesi için yıllarca kafa yorduğu konuları duru ve sade bir şekilde yazıya döküyor. Yülek, kitabında en zor ekonomik meseleleri herkesin anlayabileceği bir üslupla anlatabilme yeteneğini ortaya koyuyor. Küresel rekabette hangi stratejilerle ayakta kalınabileceğini, yerel düşünüp nasıl evrensel olunabileceğini anlatıyor. Murat Yülek bu kitabıyla sadece ülkemizin dünyadaki yerine işaret etmekle kalmıyor. Aynı zamanda çağdaş ekonomiler üzerine yaptığı tespit ve gözlemlerle de bugünkü gelişmelere ışık tutuyor.
Dr. Murat Yalçıntaş
İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Küreselleşen Dünya
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 20. Yy Başlarında Dünya (Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi 1. Ünite Ders Notu)
» 20.yy. Başlarında Dünya (Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi I. ünite - derlenmiş)
» I. Dünya Savaşı
» 1. Dünya Savaşı
» 20.yy Başlarında Dünya